Varekamp-De Zeeuw in 2 weken overgestapt op Work-IT software

Kwekerij Varekamp-De Zeeuw werkt sinds juli 2017 jaar met Work-IT software van Nitea. Rob Varekamp en Ron de Zeeuw telen Tommie tomaten van het ras Sweetelle in De Lier. Zij zijn het bedrijf in 1979 gestart met de teelt van tomaten in het voorjaar en de zomer en sla in de herfst en winter. Het bedrijf was toen 15.000 vierkante meter groot. Na uitbreidingen in 1991 en 1998 is de kwekerij nu 40.000 vierkante meter groot.

Overwegingen en keuze
De kwekerij werkte tot de zomer van 2017 met een softwaresysteem voor padregistratie van een andere leverancier, vertelt Varekamp. “Omdat onze eisen ten aanzien van padregistratie waren toegenomen, moest er iets veranderen. Onze overweging was een nieuwe softwareversie van het systeem dat we al hadden of over te stappen op software van Nitea. We hadden namelijk goede referenties gehad van Nitea. ”

“Op een slechte dag begaf onze computer en gaf aan dat-ie op was. We konden er niets meer mee.” Er moest dus van de ene op de andere dag gerichte acties genomen worden, aldus de kweker. “We hadden niets, behalve twee offertes. We hebben toen de gesprekken met onze toenmalige leverancier en Nitea versneld opgepakt. De keuze viel uiteindelijk op Nitea, mede omdat dit bedrijf wat meer met de klant meedenkt. Verder ontstond bij ons het gevoel dat Nitea wat softwareontwikkeling betreft een voorsprong heeft ten opzichte van andere partijen in de markt.”

Overstap vlot verlopen
Varekamp-De Zeeuw werkt momenteel met de Work-IT hoofdmodule Arbeid en Productie. De kwekerij is ook geïnteresseerd in andere modules, maar wil eerst alle mogelijkheden die de hoofdmodule biedt onder de knie krijgen. De overstap naar Work-IT is de Zuid-Hollanders erg meegevallen. Varekamp: “De overstap is vrij vlot verlopen, met 2 weken konden we draaien. De uitdaging was met name de omschakeling van hoe iets werkt in nieuwe Work-IT systeem ten opzichte wat we gewend waren in het oude systeem. Ook konden we tijdelijk niet over padregistratie beschikken. Maar we betalen niet op kilo’s uit, dan kun je wel een paar weken zonder padregistratie werken.”

Tevreden over keuze
De begeleiding vanuit Nitea in de overstap naar Work-IT software is naar tevredenheid verlopen. “We hebben een paar keer uitleg op locatie gehad van de medewerkers van Nitea. We waren gelukkig al gewend met padregistratie te werken. De overgang is sneller verlopen dan ik had verwacht. De computers en de software zijn vervangen, maar we konden de invoerterminals die we al hadden blijven gebruiken. Dat brengt weer een kostenbesparing met zich mee. In de kas is alles hetzelfde gebleven. We zijn tevreden over onze keuze en over Nitea.”

(Het klantverhaal hierboven is ingekort en in samenwerking tussen Annemarie Gerbrandy van Klare Taal en V.O.F. Varekamp-De Zeeuw tot stand gekomen. Een uitgebreidere versie, evenals vele andere klantverhalen, is via Nitea in PDF beschikbaar)